Weet je wat het is? Mensen weten gewoon niet wat ze willen. Hoe lang was die Morsi nou aan de macht in Egypte? Een jaar? Eerlijk gekozen door het volk. Maar ineens deugt-ie toch niet. Net als hier in Nederland. Eerst massaal Mark en Diederik stemmen en nu lopen zeiken. Rutte heeft mazzel dat we geen Arabisch land zijn, anders hadden we hem allang afgezet. Maar zo zijn wij niet. Wij protesteren niet met ons allen op een plein. Wij zeiken bij de koffiehoek op het werk.
Ik denk dat een tussenweg het beste is. Als je het niet met je regering eens bent, hoef je niet massaal op een plein elkaar dood te schieten. Toch zouden we qua passie nog wel iets kunnen leren van die bebaarde types in het Midden-Oosten. Hier zie je hooguit een verdwaald spandoekje met ‘Rutte is flutte’. Gemaakt van het reservedekbedovertrek dat nog op zolder lag voor als er logees komen. En het moet niet regenen, want met zeikweer gaan we niet demonstreren. En als het lekker weer is, gaan we liever naar het strand.

Ik zie weer steeds meer van die pro-Wilders berichten langskomen. Ons Limburgs bleekhoofd spint garen bij zowel het geouwehoer in het Midden-Oosten (“zie je wel, die moslims zijn gek”) als het gestuntel in Den Haag (“zie je wel, die Mark Rutte is gek”). Ondertussen twittert hij trots over zijn ontmoetingen met extreemrechtse buitenlandse vrienden Dewinter en Le Pen en trapt hij open deuren in over geldverspilling en Brussel.

Ik lach me kapot als Geert een keer echt gekozen wordt. En niet zeggen dat dat niet kan, want er gebeuren gekkere dingen. Zeg eerlijk, als ik je vorige week had verteld dat er dikke vrouwen bestaan die seksueel opgewonden worden van het mishandelen van een pony, dan had je me voor gek verklaard. Onterecht dus, want ponypletten is voor sommige vrouwen pure porno. Heerlijk met hun dikke reet op een minipaardje. Ponypark Slagharen schijnt tegenwoordig stevige vrouwelijke bezoekers extra in de gaten te houden. Helemaal als er iemand achter loopt met een filmcamera.

Gelukkig komt alles goed als Wilders ooit gekozen wordt. De werkloosheid daalt, de belastingen gaan omlaag, bejaarden mogen iedere dag uitgebreid in bad en topmannen verdienen nooit meer dan minister-president Wilders zelf. Ik verwacht dat dan ook de huizenmarkt weer aantrekt, de spaarrente omhoog gaat en dat een Nederlander de Tour gaat winnen. Ponypletten wordt verleden tijd, de treinen rijden voortaan op tijd en de zon schijnt altijd. Uiteraard geldt dit alleen voor echte Nederlanders. Baarden en jurken komen er niet meer in.

Laten we het gewoon eens proberen. Als er verkiezingen komen, stemmen we massaal op Blondie. Mocht het na een jaartje toch niet bevallen, dan maken we van ons laken een spandoek en schreeuwen we hem weg. Iets met ‘Ga Geert, ga!’ of, als we echt kwaad zijn: ‘Ons land verkracht door zachte-g-macht’. Egypte kan dan wel stoer lopen doen met hun coup, wij doen straks gewoon een coup soleil. Hoppa.

11/23/2013 08:02:46 am

Haha leuk geschreven. Het zou geprobeerd kunnen worden... Ik zou lachen als dan de PVV met de helft in zetel aantal zou dalen

Reply



Leave a Reply.