Sinds 5 december 2013 kunnen mensen zich verzekeren tegen discriminatie. Achmea biedt een zeer betaalbare verzekering aan, die alleen door allochtone Nederlanders kan worden afgesloten. Wanneer een verzekerde zich gediscrimineerd voelt, is een geluidsopname, een foto van de dader, een verklaring van een getuige, een bewijs van aangifte, en een medische verklaring van een psycholoog voldoende om aanspraak te maken op verzekeringsgelden. Achmea heeft een speciale app ontwikkeld waarmee klanten hun bewijsstukken zeer gemakkelijk kunnen uploaden. “We maken het onze klanten graag zo gemakkelijk mogelijk,” aldus Achmea topman Willem van Duin.
Een gediscrimineerde verzekerde krijgt een bepaald bedrag per incident. Ernstige incidenten leveren hogere uitkeringen op dan kleine incidenten. Achmea verwacht niet veel geld te hoeven uitkeren, want volgens de verzekeringsmaatschappij is discriminatie in Nederland niets meer dan een mythe. “Nederlanders discrimineren nauwelijks. Allochtonen snappen onze tradities gewoonweg niet,” zegt Van Duin. “Door deze verzekering aan te bieden, hopen we te laten zien dat we het allemaal goed bedoelen.” De Belangenvereniging Allochtonen stelt dat de hele verzekering op zich al buitengewoon discriminerend is. “Achmea doet alsof wij de enigen zijn die worden gediscrimineerd. Dat is gewoon super stigmatiserend,” zo is te lezen op hun website.


Reacties

Autochtone Nederlanders hebben inmiddels aangegeven zich gediscrimineerd te voelen door Achmea. Velen vinden het nogal vreemd dat de verzekering enkel door allochtonen is af te sluiten. Nationale Nederlanden heeft nu zelfs aangekondigd om zelf ook met een verzekering tegen discriminatie te komen. Deze is enkel af te sluiten door autochtonen. “We hebben echt een bloedhekel aan discriminatie,” vertelt CEO Michel van Elk. “Daarom bieden we nu ook een verzekering voor autochtonen aan.” Verschillende allochtonen hebben inmiddels laten weten woest te zijn. Volgens Prem Radhakishun, zelfbenoemd woordvoerder van alle allochtonen, worden autochtonen helemaal niet gediscrimineerd. “Autochtonen hebben helemaal geen verzekering nodig. Dit is gewoon weer een vorm van allochtoontje pesten,” zo zegt de gevallen advocaat.

Het grootse deel van Nederland snapt er echter geen snars meer van. Veel burgers vragen zich af of het discriminatiedebat niet is doorgeslagen. Ook politici zitten met de handen in het haar. Een enkeling durft zich uit te spreken. “Autochtonen en allochtonen moeten gewoon even lekker normaal gaan doen,” zegt Geert Wilders tijdens een ingelaste persconferentie. De PVV-voorman, die bekend staat als Islam-criticus, vindt het tijd voor verandering. “Moslims, Polen en de rest van de wereld zijn gewoon kut. Daarom moeten alle Nederlanders, autochtoon en allochtoon, zich verenigen. Met uitzondering van de eerder genoemde groepen natuurlijk.” Prem liet direct na de persconferentie weten even Apeldoorn te gaan bellen.

Niels
6/12/2015 11:30:40 pm

Nederland is net sinterklaas en daar horen pieten bij.
Goeie deal nederland speeld geen sint meer en de pieten gaan op de boot terug naar Spanje.

Reply



Leave a Reply.