Een begrafenis is heel vaak een ontmoeting tussen crimineel en feodaal. Onze crimineel uit Suriname is  uitgenodigd bij de begrafenis van Mandela. Ik weet niet of hij er om had moeten lachen, maar  ook Castro loopt er en ook Obama. En dan ook nog onze koning en ook  Maxima.
Je moet er toch niet aan denken dat zij deze drugsbaron een hand moeten geven. Wilders had het liefst deze boef laten oppakken om hem zijn straf te laten uitzitten in Nederland. Gaat echt niet lukken. Net als ambassade personeel lijkt ook deze groep mensen te beschikken op een bepaalde vorm van onschendbaarheid die je alleen maar in je dromen kan verzinnen. Heb ook geen idee hoe de Surinamers zelf over deze man denken.

Samen met zijn zoon lijkt hij toch echt wel op weg naar het mafste stel ter wereld. Je kan moorden of laten moorden. Je kan opscheppen over drugs en terroristische activiteiten, maar een begrafenis verzoend. Dikke neus zegt Wilders, niet verzoenen, niet om de hete brij heen draaien gewoon hard aanpakken die handel. Deze Surinamer moet fiks gestraft worden. In ketens zal hij vervoerd worden en gelijk heeft hij, alleen, met woorden alleen kom je er niet. Ruzie boven het graf van een o zo plezierige en respectabele man is ongepast.

Maar ja, hij had wel foute vrienden, of zeg ik nu iets verkeerds? Ik vermoed dat  Maxima ons land weer gaat redden en al haar charme in de strijd zal gooien om deze verschrikkelijk man over te halen zichzelf aan te geven. Bouterse lacht zich driemaal in de rondte dat die zijn koloniale overheerser zo in de tang heeft. We sturen over een paar maanden gewoon Wilders er op af, die maakt er wel korte metten mee.



Leave a Reply.