Met het verstrijken van december neemt op veel plaatsen en bij veel kuddes de spanning toe. Hoewel er al het hele jaar door allerlei”beste van 2013″ verkiezingen zijn geweest [er zijn zelfs al met nog 87 jaar te gaan legio dingen van de eeuw gekozen, ons ongeduld groeit met het jaar; je moet je toch niet voorstellen dat de "ring of fire" actief zou worden voordat wij het puddingstukje, de banaan, het frietje etc.etc. van de 21e eeuw hebben gekozen] zijn er nog wat losse eindjes, die om uw stem vragen. Neen, niet de mijne, ik heb mijn principes.
Aan het eind van deze week bijvoorbeeld [15 december] kiezen politici hun politicus of politica van 2013. Eigenlijk dus een wedstrijd, waarbij de leugenaars de beste leugenaar kiezen. Op Radio 1 wordt daar verslag van gedaan. Ik werd getriggerd, omdat Edith Schippers [VVD en Zorgminister] vet wordt getipt als winnaar. En het was juist de beeldschone Edith [althans vergeleken met de rest van de vrouwen in Kamer en kabinet] die mijn aandacht trok via een forse krantenkop eerder deze week. De kop luidde:
“Betaal ziekenhuizen voor het stoppen van behandeling”:

Curieuze kop, vindt u niet. Zoiets als betaal de bakker voor het niet bakken van brood  Laten creperen moet dus worden beloond, zo lijkt er te staan. De korte toelichting gaf me iets meer duidelijkheid, echter zonder mijn langzaam in verontwaardiging omslaande verbazing weg te nemen.

“Minister Schippers van Volksgezondheid wil artsen en ziekenhuizen ook een vergoeding uitkeren als ze in overleg met een patiënt besluiten geen nieuwe behandeling te beginnen. De regeling moet artsen stimuleren terminale patiënten beter voor te lichten over de zin of onzin van een behandeling.”

Ja het staat er echt, hier kunt u het nalezen

Ziekenhuizen moeten dus worden gaan betaald om bepaalde patiënten niet meer te behandelen.  Om mensen bewust,  maar in overleg, dood te laten gaan. Veel logischer zou zijn dat de patiënten worden betaald [gratis begrafenis of crematie], want zij zijn het immers die niet langer een behandeling willen hebben, die ze tot op heden wel krijgen.

Maar nee vindt Schippers, de bonus komt de ziekenhuizen toe!!! Zijn we er net aan gewend, dat orgaandonatie een gouden gelegenheid biedt tot een leuke bijverdienste voor de hakkers en snijders van de medische stand en hopla daar is de volgende  gouden gelegenheid voor de witte jassen en dito mondkapjes om wat extra bij te verdienen. En niet alleen door na het volgen van een cursusje “Inpraten op de patiënt” de verstervingscijfers van door hen zelf als terminale gevallen aangekruiste mensen stevig op te jagen. Denk eens aan het effect op de sterftetafels waarmee verzekeringsmaatschappijen  én pensioenfondsen werken. Daar valt ook het nodige aan te verdienen.

Een “briljant idee” van deze kandidaat politica van 2013. Zo briljant dat het om navolging vraagt. Dus stel ik voor om de kiezers te belonen voor het niet langer tolereren van politici, die zich keer op keer onbetrouwbaar en onbekwaam hebben getoond. Concreet: als wij niet meer stemmen op dat echt volstrekt idiote stelletje gaat de kassa bel rinkelen. Lijkt u dat wat? Mochten er onder u zijn, die ook een oplossing wensen voor de dan zich razendsnel opstapelende terminale politici, elke suggestie wordt met warmte ontvangen.
jos van Veen
12/9/2013 04:45:17 am

tja..zo kun je het ook bekijken..
De verdienste komt de cliënt toe als deze op basis van goede voorlichting elke behandeling verder weigert/stopt.
Zonder cliënt ook geen declaratie..
Niet voor niets is het eigen risico zo hoog gemaakt..dan zie je armsten zo wie zo niet gauw meer..dan zijn ze dus ook niet ziek etc onzin en kunnen huisartsen ook niet doorverwijzen...
Nu moet de cliënt de sigaar uit eigen doos betalen als deze zich niet langer beschikbaar stelt voor de (para)medische bemoeienissen.

Reply



Leave a Reply.