We horen van meevallers, we horen van groei, van een eind aan de recessie. Het zal wel. Maar recessie of niet, 0,1 procent groei of 0,1 procent krimp, de crisis woedt voort en hakt er in. Een handvol berichten maken duidelijk hoe. Als je nog niet voldoende gemotiveerd was om stevig aan 1 Mei-actie deel te nemen, dan trekt dit je hopelijk alsnog over de streep.

“Rijkste 1 procent bezit bijna een kwart van alle vermogens” , aldus de Volkskrant.op 12 april op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek CBS. Samen hadden de rijkste 74.000 huishoudens in 2012 een vermogen va 273 miljoen euro. De crisis heeft de ongelijkheid aa groter gemaakt. “Op het hoogtepunt vóór de crisis, in 2008, had de rijkste 1 procent ruim éénvijfde (20,1 procent) van het toenmalige vermogen van 1.300 miljard euro.” Niet alleen het percentage is gegroeid, maar ook het totale vermogen: dat was intussen 1.166 miljard euro.

Dat juist rijke mensen profiteerden heeft met de verschillende types vermogen te maken. Terwijl huizenprijzen – waar vermogen voor mensen die niet superrijk zijn veelal in zit – blijven stagneren in de nog steeds stagnerende economie, daar gaan aandelen en dergelijke – waar rijken veel van hun vermogen in hebben zitten – alweer flink omhoog. “Omdat de beurzen vorig jaar een uitstekend jaar hadden, ligt het voor de hand dat de kloof tussen arm en rijk in 2013 verder is gegroeid”, aldus het stuk. De NOS formuleert de samenhang tussen crisis en ongelijkheid in de kop: “Ongelijkheid stijgt door crisis”.

Lees verder op deze site


jos van veen
4/27/2014 02:35:28 am

En zoalng wij voor VVD, PVDA, CDA, D66.CU, SGP. gGLstemmen blijft de ongelijkheid groeien

WIJ KIEZEN ZELFS VOOR ONZE ELLENDE EN WANVERHOUDUNGEN.
We kiezen de partijen die daar bij horen en sterk marktgericht zijn..
De partijen die eigen belang, geld , macht en status belangrijker vinden dan mensen..Oh machtsgeilheid..

Zolang we op de eurofiel neoliberale partijen stemmen gaan direct of indirect richting Brussel

Dus wat wil je??

KIES EENS VERSTANDIG!..Niet slim, niet strategisch, niet gebaseerd op spelletjes(kieswijzer,debatjes en afzeiken) maar gewoon op verstand en goed gevoel. Want het moet wel goed voelen om verstandig te zijn.
NIET KIESWIJZER, KIES VERSTANDIG

Reply



Leave a Reply.